2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Short trip (DAY 128)


Na ką, šiandien naktį grįžau iš trumpos savaitgalio kelionės. Šiandien dėl miego trūkumo universitete vaikščiojau kaip zombis, bet dabar jau šiek tiek atsigavau.

Taigi trumpai apie kelionę. Jos tikslas buvo aplankyti Estijos miestus Tartu ir Taliną. Nors Taline buvau jau buvus porą kartų, neįdomu tikrai nebuvo, nes anos kelionės buvo labai seniai ir įspūdžiai buvo pasenę. Visgi labiausiai nuliūdino oras, kuris buvo tragiškas. Šeštadienį lijo, sekmadienį atsikėlėm su pūga prieš akis, bet mūsų džiaugsmui išėjus į lauką jau nebesnigo. Visgi šaltis ir vėjas buvo tikrai nemieli. Bet kažkaip pavyko išlikti pozityviems ir pasiimti iš kelionės kiek įmanoma daugiau.
Tartu - antras pagal dydį Estijos miestas, dar vadinamas studentų miestu. Mum labai patiko Tartu senamiestis, rotušė, miestas tikrai gražus, tik lietus pakišo koją jį geriau pažinti. Na, o Talino senamiestis man turbūt patinka labiau net negu Vilniaus, daug gatvelių, aukštutinis ir žemutinis miestas, mielos kavinės ir suvenyrų parduotuvės, o labiausiai pavydu jūros. Talino gyventojai gali trumpai pavažiuoti nuo miesto centro ir jau degintis (vasarą aišku ;)) pliaže prie jūros.

Tik taip trumpai, nes jaučiu tuoj nulūšiu :).

Taigi aš esu 100% tikra, kad į Estiją grįšiu ne kartą, o ji ir nėra jau taip toli.

Įkeliu kelias nuotraukas ;). (Jos nėra labai ypatingos, nes sunku fotografuoti kai lyja ir sunku fotografuoti kai su kiekvienu paspaudimu vis labiau nejauti pirštų ;))

Tartu





Talinas








4 komentarai:

MarionetteOfHarmony rašė...

Gražu! Užjaučiu dėl oro, bet kaip matau Tau pavyko iš šios kelionės grįžti ir su optimistiškomis mintimis apie ją. O koks buvo šios kelionės tikslas (smulkesnis nei "Susipažinti su Tartu ir Talinu)? Turėjote gidę ar dar ką nors?

Rūta rašė...

Ačiū, galėjo būti ir gražesnių nuotraukų, bet oro nepakeisi :). Pirmas kelionės tikslas buvo truputį pailsinti smegenis ir išvykti iš Lietuvos. O šiaip taip turėjom gidę, kuri papasakojo daug negirdėtų faktų apie Estiją ir Latviją (nes ir joje trumpam buvom sustoję) ir parodė tikrai įdomių vietų, apvaikščiojom visą Tartu ir Talino senamiestį. Buvom Talino tuneliuose ( nauja nuo 2010 atsiradus ekskursija) ir žinoma po ilgo laiko vėl pamačiau jūrą ;)).

MarionetteOfHarmony rašė...

Jūra ta pati - Baltijos.
Na, man tai nėra ką ir sakyti, kai vos trisdešimt minučių iki jos pėstute. Bet vistiek Palangos/Klaipėdos/Nidos jūra arčiau, nei Talino. Tačiau galbūt kita kultūra ir noras pažintis "tolimus brolius" gali nugalėti nei noras tupėti tėvynėje.

O jūs patys susiorganizavot ar universitete kažkas užsiėma tokių kelionių organizavimu? (Galbūt esi užsiminusi praeituose įrašuose, bet tikriausiai praleidau :) )

Rūta rašė...

Va būtent aš gyvenu Vilniuje, vasarą buvau išvažiavus, tad tą pačią Baltijos jūrą aš mačiau seniai, bet net ne tame esmė, kokia jūra tiesiog man pasidaro ramu ir gera ir stresas nusiima šiek tiek būnant prie jos. Be to, visą vasarą dirbau prie pat vandenyno, tai per pertraukas visad eidavau ir sėdėdavau priešais jį ir tik taip pailsėdavau nuo sunkaus darbo ;). Tad visad džiaugiuos kai yra galimybė pamatyti jūrą ir pavydžiu, kad tau ji taip arti :).

Atvirai kalbant man nebuvo taip svarbu kur išvažiuoti, tiesiog norėjosi, kad ir trumpai atsipalaiduoti, o kad pasirinkau būtent Estiją dabar visai nesigailiu.

Ne, mes pirkom per nuolaidų portalą beta.lt kelionę, tad gavosi pakankamai pigiai. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...